vineri, 3 septembrie 2010

Povestea unui banut




Intr-o buna zi a deschis ochii intr-o lume noua. Astepta clipa aceasta de multa vreme. A inceput sa se priveasca. Era proaspat, mirosea a cerneala proaspata, hartia ii lucea frumos, arata curat, firicelul de protectie era la locul si, “pata” cat capul domnului de pe fata era transparenta si perfecta, fara nici un fel de zgarietura sau pata . Se uita la el si se bucura. Abia astepta sa porneasca in noua sa viata.

Era asezat intr-un pachet legat la mijloc cu o hartie alaturi de fratii lui. Erau la fel. Deosebirea dintre ei era o insiruire de cifre, dar simtea ca nimic nu-l deosebea de ei si ca erau impreuna si plecau sa cucereasca lumea.

Prima sa casa a fost intr-un seif, in locul care se numea banca. Acolo a intalnit un frate care arata rau, era murdar, pe alocuri indoit, culorile i se dusesera. S-a gandit ca e un intelept si l-a intrebat despre lume. Acesta i-a raspuns: E plina de pacate. Oamenii te vor cere si apoi te vor arunca. Zic ca te iubesc, dar de fapt se comporta altfel. Te vor lega si te vor chinui. Libertatea ta va fi adesea incalcata. Vei vedea!

Citeste mai departe!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu